Vrouwen versterken Vrouwen

Deze activiteit vindt niet meer plaats.

Het samenwerkingsverband Vrouwen Versterken Vrouwen is in 2019 ontstaan, doordat Hermine Carpay en ik onze krachten hebben gebundeld om naast onze dagelijkse werkzaamheden regelmatig workshops en cursussen te geven in persoonlijke groei. Onze missie is dat iedere vrouw regie over haar leven neemt en daarmee haar talenten tot ontplooiing kan brengen. Hiermee versterken we ook de positie van de vrouw in de maatschappij.

Cursus
Weer regie over je leven!
Agenda

Naar aanleiding van jaarlijkse rapporten van het Cultureel Plan Bureau en de Emancipatiemonitor waarin aangegeven wordt hoeveel vrouwen in een ongewenst financieel en emotioneel afhankelijke situatie verkeren, hebben Hermine Carpay en ik de handen ineengeslagen om een cursus voor deze vrouwen te ontwikkelen. Het blijkt namelijk dat het moeilijk is voor vrouwen om uit deze situatie te komen en dat deze situatie ook vaak generaties lang doorgaat. Vrouwen lopen hierdoor het risico om hun talenten niet of onvoldoende tot ontplooiing te kunnen brengen. Soms zijn zij door deze financiële afhankelijkheid ook het slachtoffer van emotionele en seksuele uitbuiting. Zij lopen vaak steeds tegen dezelfde problemen aan. Om deze vrouwen te helpen dit patroon te doorbreken hebben wij voor deze doelgroep een korte cursus ontwikkeld waarin theorie, lichaamsgerichte oefeningen en het delen van ervaringen hen bewust maakt van hun kwaliteiten en valkuilen en hen helpt meer regie over het eigen leven te krijgen.

Bovengenoemde situatie veroorzaakt verschillende klachten o.a.: pijn in het lichaam, sombere stemming, weinig initiatief, gepieker, angst, slechte nachtrust, kribbige reacties.

Thema’s die aan bod komen zijn o.a.: socialisatie van vrouwen en mannen, stress, grenzen, zelfwaarde, gezondheid (waaronder lichamelijke klachten), zingeving.

De cursus bestaat uit 4 ochtenden en wordt in groepsverband gegeven met maximaal 8 vrouwen. We willen de groep klein houden om veel aandacht aan een ieder te kunnen geven. De kosten bedragen € 125 p.p. De cursus wordt gehouden in de prachtige ruimte van coach-atelier te Berlicum.

Workshop
Leer in 1 dag stress te verminderen en grenzen aan te geven!
Agenda

Uit verschillende publicaties blijkt dat vrouwen meer en vaker onder stress lijden dan mannen. Vrouwen bouwen makkelijk stress op (ongemerkt), omdat ze moeite hebben om hun (lichaams)signalen bewust te zijn en serieus te nemen. Vaak hebben vrouwen geleerd eerst anderen voor te laten gaan, waardoor zij zelf op de laatste plaats komen. Met alle gevolgen van dien.

Langdurige of te hoge stress veroorzaakt uiteenlopende klachten, zoals slapeloosheid, kribbige reacties, lichamelijke klachten, angst, slechte concentratie. 

Aan de hand van een stukje theorie en uitleg, nemen we je mee naar de invloed van stress. We gaan vooral veel oefenen met elkaar zodat je direct het effect ervaart op je lichaam en geest. Je leert van elkaars verhalen en ervaringen, hoe je stress kunt herkennen, verminderen of voorkomen, je patronen kunt doorbreken door grenzen aan te geven en hoe je aan het eind van de dag nog steeds energie hebt. Echt een dag voor jezelf!

De workshop bestaat uit 1 zaterdag en wordt in groepsverband gegeven met maximaal 8 vrouwen. We willen de groep klein houden om veel aandacht aan een ieder te kunnen geven. De kosten bedragen € 90 p.p. De workshop wordt gehouden in de prachtige ruimte van coach-atelier te Berlicum en voor een heerlijke gezonde lunch wordt gezorgd.

Herken je jezelf hierin en ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de cursus of workshop? Agenda
Meld je dan aan via: mijansson@icloud.com
Heb je nog vragen of wil je eerst contact, bel dan gerust.

Hermine: 06 20557522

Hermine: 06 20557522 of

Maud: 06 15025293